Linkovi

UNHCR: Više od milion raseljenih iz doline Svat


Pakistanska vojska saopštila je da steže obruč oko ključnog talibanskog uporišta na severozapadu zemlje, dok su Ujedinjene nacije potvrdile da je usled dvonedeljnih borbi raseljeno više od milion ljudi.

Portparol vojske, general-major Atar Abas izjavio je da su oružane snage u fazi približavanja Mingori, glavnom gradu Doline Svat, u nastojanju da preseku odstupnicu naoružanim talibanskim ekstremistama, koji pokušavaju da pobegnu iz te oblasti. Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice, u međuvremenu je saopštila da je više od milion ljudi napustilo region otkad je vojska počela ofanzivu u nameri da zaustavi Talibane koji su prekršili mirovni sporazum i došli na oko 100 kilometara od prestonice Islamabada. Komesar UN za izbeglice Antonio Gutiereš zatražio je veliku podršku i milione dolara pomoći za raseljene.

Takođe na severozapadu Pakistana, u eksploziji automobila bombe u Pešavaru, stradalo je najmanje 11 osoba, među kojima je bilo i dece, s obzirom da je u trenutku eksplozije, tuda prolazio školski autobus.

XS
SM
MD
LG