Linkovi

Novi, koristan sajt na internetu


Broj sajtova na internetu neprestano se uvećava, a neki među njima zaista zavređuju pažnju jer mogu da budu veoma korisni.

Uređaji koje koristimo u svakodnevnom životu sve su komplikovaniji pa nije čudo da nam je ponekad potrebna pomoć. Retko ko voli da čita uputstva za upotrebu, jer njihovi autori često podrazumevaju znanje koje obični korisnici uređaja nemaju. Za one koji znaju engleski jezik, a takvih ima sve više, sajt pod nazivom Fiksja mogao bi da bude veoma koristan.

„Fiksja je prvi i najveći sajt za tehničku podršku, na kome sami kupci pomažu drugim kupcima da reše tehničke probleme sa bilo kojim proizvodom.“

Janiv Bensadon je osnivač sajta Fiksja tačka kom. Na tom sajtu 12 miliona korisnika razmenjuju informacije o oko milion raznih uređaja – od digitalnih fotoaparata i mobilnih telefona, preko automobila i kamiona, do alatki i kuhinjskih aparata. Što je još važnije, te informacije ne odnose se samo na najnovije proizvode.

„Mnogi ljudi tragaju za informacijama o, na primer, nekom starom budilniku ili o mašini za veš ili šivaćoj mašini – i u tome je prednost ovog sajta. Vremenom, Fiksja će postati glavni ili jedini izvor informacija o tome kako funkcioniše neki stari aparat ili uređaj,“ kaže Bensadon.

Ako pošaljete opis problema na koji ste naišli, kaže Bensadon, najčešće ćete dobiti odgovor već kroz nekoliko sati. Ali kako sajt već poseduje ogromnu bazu podataka o problemima i rešenjima, možda ćete moći odmah da pronađete odgovor.

„Sva pitanja i odgovori se čuvaju na sajtu. Što više vreme prolazi više korisnika upotrebljava sajt, pa samim tim naše znanje o svakom proizvodu raste i postaje sve korisnije onima koji traže rešenja,“ kaže Bensadon.

Pretraživanje korisnih informacija koje su postavili drugi vlasnici uređaja je besplatno, ali sajt omogućava i kontakt sa ekspertima, od kojih neki mogu da traže honorar za svoje informacije. Prema tome, ako imate problem sa nekim uređajem koji posedujete i znate engleski jezik, potražite rešenje na sajtu Fiksja tačka kom. Na engleskom se taj naziv piše: fixya.com.

XS
SM
MD
LG