Linkovi

Obama obeležio Dan planete Zemlje


Predsednik Barak Obama danas je u Ajovi održao govor povodom Dana planete Zemlje u kojem je izložio svoj plan za razvoj alternativnih energija.

On je ukazao da se tim planom stvaraju nova radna mesta i štiti prirodna sredina. Predsednik je u Njutonu obišao elektranu na vetar, koja predstavlja uzor za proizvodnju čiste energije, koja bi mogla da smanji zavisnost Sjedinjenih Država od uvozne nafte.

Vlada je danas u Vašingtonu organizovala niz manifestacija povodom Dana Zemlje. U Predstavničkom domu je održan pretres o zakonskom predlogu za obezbeđenmje čiste energije, na kojem su učestvovali i sekretari za energetiku i saobraćaj Stiven Ču i Rej Lahud.

Organizacije za zaštitu prirodne sredine i vlade iz celog sveta, obeležile su Dan planete Zemlje manifestacijama posvećenim zaštiti prirode i podizanju svesti o globalnom zagrevanju. Dan planete Zemlje obeležen je prvi put u Sjedinjenim Državama 22. aprila 1970. Tog dana dvadeset miliona ljudi je učestvovalo u protestima širom zemlje zahtevajući da se vlada pozabavi problemom zagađenja prirodnbe sredine.

XS
SM
MD
LG