Linkovi

Papa Benedikt održao uskršnji blagoslov pozivajući na mir

  • Vesti Amerike

Desetine hilhjada hodočasnika saslušalo je papinu godišnju uskršnju poruku. Papa Benedikt, koji će idućeg meseca posetiti Bliski istok, rekao je da će tom regionu preneti poruku nade i pomirenja. On je takođe izrazio žaljenje zbog nestašice hrane u svetu, finansijskih previranja, širenja siromaštva i ratova i neprestanih sukoba u Africi.

Pontifik je takođe izrazio tugu za žrtvama prošlonedeljnog katastrofalnog zemljotresa u Italiji. Tokom uobičajenog blagoslova, Papa je poželeo vernicima srećan uskrs na 63 jezika, uključujući srpski jezik.

U medjuvremenu Vitlejemu, na Zapadnoj obali, katolicki vernici prisustvovali su uskrsnjoj misi u Crkvi Hristovog rodjenja, obeležavajući po biblijskom predanju dan uskrsnuća Isusa Hrista. Crkva Hristovog rodjenja u Vitlejemu je smatra za mesto rodjenja Hrista. I u katoličkoj crkvi u gradu Gazi održana je nedeljna uskršnja misa. U tom gradu živi oko 300 rimo-katolika, dok je većina preostalih hrišćana pravoslavne vere.


U pojasu Gaze zivi oko 4 hiljade hrišćana, u konzervativnom muslimanskom društvu koje ima oko milion i četiri stotine hiljada gradjana.

XS
SM
MD
LG