Linkovi

Karzai: Obamin plan za Avganistan kasni sedam godina


Avganistanski predsednik Hamid Karzai izjavio je da plan Obamine administracije da uputi dodatne trupe u Avganistan "kasni sedam godina".

U intervjuu za američku javnu televiziju, Karzai je rekao da pozdravlja odluku o dolasku još 17 hiljada američkih vojnika, ali je dodao da je on sam od 2002, neprekidno tražio više vojnika za borbu protiv ekstremista.

Avganistanski predsednik je takođe rekao da je Taliban dobrodošao u Avganistanu, dodavši da podržava nastojanja Sjedinjenih Država da započnu pregovore sa umerenim pobunjenicima.

Američka vojska u Avganistanu je u međuvremenu saopštila da su pripadnici koalicionih trupa u nekoliko okršaja u pokrajinama Helmand i Logar, ubili 33 pobunjenika. Na kombinovanu jedinicu je juče otvorena vatra u okrugu Gerešk u pokrajini Helmand. Vojnici su ustanovili da na području napada nema civila i uzvratili - ubivši 30 pobunjenika. Američka vojska je saopštila da su u današnjoj akciji protiv ekstremista koji prave bombe u pokrajini Logar, poginula tri pobunjenika.

XS
SM
MD
LG