Linkovi

Pakistan: Vlada najavila reviziju presude braći Šarif


Vlada Pakistana saopštila je da će uložiti žalbu na nedavne sudske presude protiv dvojice opozicionih lidera, u nastojanju da smiri političku krizu u zemlji.

Vlada je najavila da će zatražiti reviziju presude Vrhovnog suda kojom je vodji opozicije i bivšem premijeru Nazafu Šarifu, i njegovom bratu Šabazu, zabranjeno da zauzimaju položaje na koje su izabrani na izborima.

U medjuvremenu, predstavnici opozicije i pravnici koji traže da se na funkciju vrati predsednik Vrhovnog suda koga je smenio bivši predsednik Pervez Mušaraf, obećali su da će u ponedeljak ipak sprovesti protestni marš u prestonici Islamabadu. Pakistanska vlada saopštila je da je vojska u stanju pripravnosti uoči najavljenog marša, a vojni portparol Ahtar Abas izjavio je za Glas Amerike da će vojska uputiti svoje trupe ukoliko to vlada bude tražila.

A pakistanska ministarka informisanja Šeri Rehman podnela je ostavku dan pošto je privatna televizijska stanica Geo TV optužila vladu da ometa emitovanje njenog programa u većim gradovima.

XS
SM
MD
LG