Linkovi

Nemački tinejdžer na Internetu najavio masakr


Tinejdžer koji je u sredu ubio 15 ljudi u nemačkom gradiću Vinendenu izneo je svoju nameru da počini zločin u jednoj čet-sobi na Internetu veče pre maskra, saopštile su nemačke vlasti. 17-godišnji Tim Krečmer je rekao: “Imam oružje i sutra idem u staru školu. Sutra ćeš čuti za mene”.

Ministar unutrašnjih poslova države Baden-Virtemberg, Herbert Reh, koji Krečmera opisuje kao “potpuno neupadljivog mladića”, izjavio je da je ubica “četovao” sa jednim šesnaestogodišnjakom iz Bavarije. Dečak je svom ocu rekao za taj razgovor kada je saznao za masakr, a otac je potom kontaktirao policiju.

Novi podaci o Krečmeru iskrsavaju dok Nemačka oplakuje žrtve, i ujedno želi da sazna više detalja o tome šta je ubicu motivisalo na zločin. Krečmer je ubio osmoro učenika, jednog dečaka i tri nastavnice. Kasnije je nasumice ubio troje prolaznika, pre nego što je izvršio samoubistvo u razmeni vatre sa policijom u susednom gradu.

Nemačke crkve danas su prepune ožalošćenih gradjana, a zastave širom zemlje spuštene su na pola koplja. Na naslovnici lokalnog lista u Vinendenu, gde se dogodio masakr, krupnim crnim slovima ispisano je pitanje – Zašto? Prema novima izveštajima, napadač potiče iz imućne porodice, a opisan je kao mladić opsednut kompjuterskim igrama sa pucnjavom, koji nije imao mnogo prijatelja.

XS
SM
MD
LG