Linkovi

Nevreme zahvatilo istočnu obalu SAD


Sniježno nevrijeme pogodilo je istočnu obalu Sjedinjenih Država, izazvaši poremećaje u snabdijevanju električnom energijom.

Američke vlasti su zbog snijega, koji neprestano pada od juče popodne, zatvorile škole u nekoliko država i odložile otvaranje vladinih agencija u američkoj prijestonici. Sniježno nevrijeme izazvalo je i ozbiljne poremećaje u drumskom i vazdušnom saobraćaju.

Padavine, praćene snažnim vjetrom, izazvale su haos na putevima od Sjeverne i Južne Karoline do Mejna. Nekoliko autoputeva u Njujorku, Rod Ajlendu i Masačusetsu, blokirano je zbog saobraćajnih nesreća.

U Vašingtonu snijeg neprekidno pada od juče popodne. U djelovima Long Ajlenda, Konektikata i Mejna, očekuje se da će napadati više od 30 centimetara.

Slična situacija je i na pojedinim područjima na jugoistoku zemlje. Blizu 60 hiljada ljudi u Džordžiji je bez električne energije, a poledica na putu u blizini Šarlota u Sjevernoj Karolini izazvala je veliki lančani sudar.

Nevrijeme je izazvalo haos i na aerodromima. Stotine letova na aerodromima u Vašingtonu, Njujorku, Nju Džersiju i Masačusetsu su otkazane.

XS
SM
MD
LG