Linkovi

Rej Alen za 12. uzastopnu pobedu zvaničnih šampiona


Šest utakmica NBA sezone odigrano je u utorak uveče, a pobede su ostvarile dve vodeće ekipe na Istoku - Boston i Klivlend.

Zvanični šampion je doduše u Filadefiji bio na pragu prvog poraza u poslednjih 12 mečeva, s obzirom da su domaći vodili svih 12 minuta u poslednjoj četvrtini. Tačnije - 11 minuta, 59 sekundi i pet desetinki, pre nego što je Rej Alen trojkom iz ugla postavio konačnih - 100:99. Alen je prethodno trojkom izjednačio na 97:97, posle čega je Andre Igudala doneo prednost od dva poena Siksersima. Međutim, Pol Pirs, koji je sa 29 poena bio najefikasniji pojedinac meča, odlično je asistirao Alenu za pomenutu trojku i drugu pobedu zaredom do koje su Seltiksi stigli bez bolesnog Kevina Garneta. Alen je završio sa 23 poena, Ražon Rondo sa 22, koliko je imao i najbolji pojedinac domaćih Andre Igudala.

S druge strane, Klivlend je relativno lako nastavio pobednički niz na svom parketu i ostao jedini tim lige koji do sada nije izgubio u svojoj dvorani. Već na poluvremenu delovalo je da je sve gotovo, jer su Kavsi vodili sa 19 razlike, ali su se Reptorsi vratili u trećoj četvrtini i držali sve do polovine četvrte, kada je Lebron Džejms preuzeo stvar u svoje ruke i rešio pitanje pobednika. Najbolji igrač Klivlenda završio je sa 33 poena, čuvao skoro svakog od startera Toronta, blokirao Krisa Boša i postao najmlađi košarkaš u istoriji, koji je stigao do 12 hiljada poena, godinu i po pre dosadašnjeg rekordera Kobija Brajanta. Posle devet utakmica u startnoj postavi Saša Pavlović je zbog gripa duel sa Torontom pratio od kuće.

XS
SM
MD
LG