Linkovi

Bakojani pohvalila napredak Srbije u pridruživanju EU


Grča ministarka inostranih poslova Dora Bakojani pozdravila je napredak koji je Srbija napravila na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji.

Bakojani je, nakon susreta sa najvišim srpskim zvaničnicima u Beogradu, naglasila da Beograd igra ključnu ulogu u obezbeđivanju stabilnosti u jugoistočnoj Evropi i njenom napretku u implementaciji reformi. Takođe je pohvalila napore sprskih vlasti na jačanju vladavine prava i nezavisnosti sudskih institucija.

Srpski predsednik je sa grčkom šeficom diplomatije, koja predsedava Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, razgovarao o ulozi OEBS-a, evropskoj integraciji Srbije i saradnji sa Hagom. Tadić je tom prilikom naglasio da Srbija insistira na statusno neutralnoj ulozi Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji i da se zalaže za jačanje efikasnosti njenog rada, naročito kada je u pitanju pružanje potrebne pomoći Srbima na Kosovu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poručio je, nakon razgovora sa Dorom Bakojani, da Srbija neće dozvoliti da Kosovo postane članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Šefica diplomatije Grčke koja sutra putuje u Prištinu, nije želela da se detaljnije izjašnjava po pitanju stava Grčke prema zahtevu Kosova da postane članica OEBS-a.



XS
SM
MD
LG