Linkovi

Stopostotan učinak srpskih tenisera prvog dana Austrelijen Opena


Prvi ovogodišnji Grand Slem turnir sezone, Australijen Open u Melburnu počeo je odlično za srpske tenisere i teniserke. Svih pet takmičara u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su pobede na startu.

Udarna trojka Janković – Đoković - Ivanović završila je posao bez izgubljenog seta, Viktor Troicki morao je da igra četiri, a Janko Tipsarević čak pet setova. Novak Đoković je relativno lako dobio prva dva seta protiv iskusnog Italijana Andree Stopinija – 6:2 i 6:3, a onda u trećem, posle zaostatka od dva brejka i 0:4 u gemovima, ipak uspeo da napravi preokret za konačnih 7:5. Naredni rival biće mu Francuz Žeremi Šardi, 68. na ATP rang-listi. Jelena Janković do drugog kola je došla brzom pobedom nad Austrijankom Ivon Mojsberger – 6:1 i 6:3, dok se Ana Ivanović mučila sa 20-godišnjom Nemicom Julijom Gerges, ali je posle 100 minuta igre ipak trijumfovala u dva seta – 7:5 i 6:3.

Troicki je pobedio Španca Alberta Martina – 6:3, 3:6, 6:2 i 6:4, dok je Tipsarević takođe protiv Španca, Oskara Ernandesa na terenu proveo preko tri sata, i na kraju pobedio – 4:6, 6:1, 6:3, 4:6 i 6:0. U nastavku turnira, Jelena Janković igra protiv malo poznate Belgijanke Flipkens, Anu Ivanović čeka još manje poznata Italijanka Brijanti, Trocki se sastaje sa 21. nosiocem, Špancem Robredom, dok Tipsarević igra jedan od derbija drugog kola, protiv 19. u „kosturu“, Hrvata Marina Čilića.

U ostalim mečevima prvog dana, favoriti su bili sigurni. Kod tenisera, pobede su ostvarili Rože Federer, Endi Rodik, Huan martin Del Potro i David Nalbandijan, dok su kod teniserki sigurne bile Dinara Safina, Vera Zvonarjeva i Nađa Petrova. Posle čitave decenije, prvu pobedu na Australijen Openu ostvarila je Jelena Dokić - 6:2, 3:6 i 6:4 protiv talentovane Austrijanke Tamire Pažek.

XS
SM
MD
LG