Linkovi

Autsajderi Baltimor i Arizona na korak do Superboula


U nastavku NFL plej-ofa, pobede su ostvarili Baltimor Rejvensi i Arizona Kardinalsi, dva tima koja su u drugom krugu doigravanja bila autsajderi.

Rejvensi su eliminisali najbolji tim ligaškog dela sezone Tenesi Tajtanse, zahvaljujući "fild-golu" u poslednjem minutu koji je realizovao Met Stouver za konačnih - 13:10. U meču za plasman na Superboul, odnosno titulu najboljeg u Američkoj konferenciji, Baltimor sledeće subote gostuje ili u Pitsburgu, ili u San Dijegu, u zavisnosti od toga ko pobedi večeras.

S druge strane, Arizona je deklasirala Panterse u Karolini - 33:13, najviše zahvaljujući katastrofalnoj partiji kvoterbeka domaćih Džejka Daloma, čijih pet pasova je presečno, a jednom je i ispustio loptu. Kvoterbek Kardinalsa Kurt Vorner bacio je dva "tač-daun" pasa, dok je primač Leri Ficdžerald uhvatio šest Vornerovaih dodavanja i osvojio ukupno 166 jardi, što je klupski plej-of rekord. Arizona sledećeg nedelje gostuje ili u Njujorku kod Džajantsa, ili u Filaldelfiji u meču za titulu šampiona Nacionalne konferencije i plasman na Superboul, koji se igra u Tampi, 1. februara.

XS
SM
MD
LG