Linkovi

Osam osoba poginulo u raketnom napadu u Pakistanu


Pakistanski obaveštajni funkcioneri navode da je u, kako se veruje, američkom raketnom napadu, u severozapadnom delu zemlje poginulo najmanje osam ljudi.

Funkcioneri su saopštili da su u današnjem napadu uništena dva vozila dok je osam putnika u njima ubijeno raketom ispaljenom - kako se veruje - iz američkog bespilotnog aviona u plemenskoj oblasti Južni Vaziristan, u blizini granice sa Avganistanom. Prema tvrdnjama funkcionera, iz bar jednog od tih vozila pre raketnog napada, otvorena je protiv-avionska vatra na bespilotni avion.

Oblast se smatra uporištem talibanskih i ekstremista iz redova al- Kaide. Proteklih meseci izvedeno je više od 30 raketnih napada, koji su imali za cilj lokacije za koje se sumnja da su skloništa ekstremista u severozapadnom Pakistanu. Zvanični Vašington odbio je da potvrdi ili demantuje odgovornost, dok je pakistanska Vlada javno osudila vazdušne napade, rekavši da to potkopava njihova antiteroristička nastojanja.

U međuvremenu, pakistansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da istražuje krađu u velikom skladištu oružja zaplenjenog posle prošlogodišnje opsade Crvene džamije.

XS
SM
MD
LG