Linkovi

Indija objavila imena osumnjičenih za napade u Mumbaju


Indijska policija je objavila imena devetorice osumnjičenih naoružanih napadača ubijenih tokom prošlomesečne trodnevne terorističke opsade u Mumbaju. Policijski istražitelj, Rakeš Maria, rekao je novinarima da su vlasti otkrile nove detalje o osumjičenima, kao i da su oni živeli u Pakistanu. Maria je takodje objavio njihova lažna imena i pokazao fotografije osmorice osumnjičenih napadača.

Vlasti navode da nisu objavile fotografiju devetog osumnjičenog, jer je njegovo telo izgorelo. Nije saopšteno kako je policija došla do podataka o prebivalištu osumnjičenih, ali indijske vlasti još ispituju jedinog preživelog napadača.

U komentaru objavljenom u današnjem Njujork Tajmsu, pakistanski predsednik Asif Ali Zardari istakao je da je Pakistan rešen da pronadje i kazni sve odgovorne za napad. Medjutim, pakistanski funkcioneri navode da neće predati osumnjičene Indiji. Ministar inostranih poslova Šah Mehmud Kureši izjavio je da će Pakistan preduzeti akciju protiv njih u okviru svog sopstvenog pravnog sistema.

XS
SM
MD
LG