Linkovi

Bivšeg predsednika Klintona očekuju opsežne etičke provere


Američki mediji javljaju da će bivši predsednik Bil Klinton biti podvrgnut opsežnoj proveri etike svog ponašanja ukoliko njegova supruga, senatorka Hilari Klinton, bude nominovana za državnog sekretara u administraciji Baraka Obame.

U tim izveštajima se citiraju funkcioneri Demokratske stranke, upućeni u proces proveravanja kandidata predsednika Baraka Obame, koji navode da se predsednik Klinton složio da podvrgne buduće humanitarne i poslovne aktivnosti rigoroznim etičkim proverama. Bivši predsednik takođe je, kako se navodi u medijskim izveštajima, ponudio da objavi imena nekolicine vodećih donatora njegove humanitarne fondacije i pristao da ubuduće traži odobrenje od Obamine administracije pre nego što se složi da održi bilo kakve govore za koje bi primio honorar.

Obama navodno, između ostalih kandidata, razmatra i senatorku Klinton za najviši diplomatski položaj. Funkcioneri navode kako Obamin tranzicioni tim želi da osigura da aktivnosti Bila Klintona ne predstavljaju konflikt interesa u odnosu na novu administraciju.

XS
SM
MD
LG