Linkovi

Jeremić potvrdio: Otkazana sednica UN o Kosovu


U kabinetu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića potvrđeno da je sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj je trebalo da se razmatra rekonfiguracija Misije UN na Kosovu odložena.

Ministar Jeremić izjavio je da je sednica odložena na zahtev dve stalne članice Saveta bezbednosti, ali nije naveo o kojim zemljama je reč. Jeremić nije mogao da kaže koji je novi datum održavanja sednice Saveta bezbednosti, ali je izrazio uverenje da bi sednica mogla da bude održana do kraja nedelje.

"Što se se tiče rekonfiguracije međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu, mi smo svoju poslednju reč rekli. Uslovi Srbije su poznati i oni se neće menjati, a Srbija će podržati rekonfiguraciju samo ako ona bude sprovedena u skladu s Rezolucijom 1244, Ustavom Srbije i uz potvrdu Saveta bezbednosti", rekao je Jeremić.

Kako je ranije bilo najavljeno, Savet bezbednosti UN u utorak je trebalo da razmatra tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu, uključujući proces rekonfiguracije međunarodnog prisustva i raspoređivanje Euleksa.

XS
SM
MD
LG