Linkovi

Pobede Lejkersa, Bostona i Čikaga na startu 63. NBA sezone


Posle više od četiri meseca pauze, odnosno 132 dana, ljubitelji najbolje košarke na svetu dočekali su početak novog NBA šampionata. Na krilima uspešnog povratka na vrh međunarodne košarkaške piramide, osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, 63. NBA sezona započela je u velikom stilu.

Na otvaranju su odigrane tri utakmice, čiji su akteri između ostalih bili i prošlogodišnji finalisti, te prvi pikovi sa poslednja dva drafta. I Boston i Lejkersi ostvarili su pobede, a pridružio im se Čikago, koji je novu eru kluba, sa Vinijem Del Negrom na klupi, počeo trijumfom nad Milvokijem – 108:95, uz sjajnu partiju prvog pika sa junskog drafta Derika Rouza (11 poena, 9 asistencija, 4 skoka, 3 ukradene lopte).

U Los Anđelesu, Lejkersi su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali tok meča, vodili uglavnom dvocifrenom razlikom i pokazali da će i ove godine biti jedan od glavnih kandidata za titulu. Bilo je 96:76 za domaće. Kobi Brajant je dominirao sa 23 poena, 11 skokova i 5 asistencija, dok je Vladimir Radmanović za 24 minuta ubacio 8 poena (1-1, 2-3, -), uz 5 skokova i 4 ukradene lopte. Prošlogodišnji prvi pik sa drafta Greg Oden, koji je celu prošlu sezonu propustio zbog povrede kolena, povredio je stopalo već na početku meča i igrao je svega 13 minutra, bez poena, uz 5 skokova.

U Bostonu, posle podizanja 17 šampionske zastave pod svodove "TD Banknort Gardena", Klivlend je bio na dobrom putu da priredi neprijatno izneneđenje domaćim navijačima, ali su Seltiksi ipak uspeli da izvuku pobedu – 90:85. MVP poslednjeg finala plej-of Pol Pirs bio je najefikasniji sa 27 poena, dok je goste sa 22 predvodio Lebron Džejms. Saša Pavlović ušao je sa klupe i za 12 minuta postigao 7 poena (3-4, 0-2, 1-2), uz 3 skoka.

XS
SM
MD
LG