Linkovi

Trojica ubijena ispred predstavništva DHL-a u Kabulu


Jedan Britanac, jedna Južnoafrikanac i jedan Avganistanac ubijeni su ispred regionalne kancelarije DHL-a u Kabulu, dok su dvojica prolaznika ranjena, saopštile su lokalne vlasti.

Britanac i Južnoafrikanac su bili službenici u navedenoj kompaniji, dok je Avganistanac bio pripadnik obezbeđenja. Prema navodima šefa odeljenja za krvne delikte, čuvar u prostorijama nemačkog DHL-a, iz nepoznatih razloga, otvorio je vatru na službeno vozilo kompanije i ubio dvojicu zaposlenih i drugog čuvara u bogatijem kraju Kabula, preko puta iranske ambasade. Policija je do sada privela 13 osoba u vezi sa napadom, među kojima i zaposlene DHL-a i članove obezbeđenja.

U međuvremenu, avganistanski i turski zvaničnici su saopštili da su dva turska inženjera ranije ove nedelje kidnapovana u Avganistanu.

Uspeh pakistanske vojske u Badžauru

Pakistanska vojska je zauzela jedno od ključnih pobunjeničkih uporišta blizu granice sa Avganistanom, u okviru akcije protiv al-Kaide i Talibana koja je pokrenuta u avgustu u plemenskom području Badžaur. U ofanzivi pakistanskih snaga bezbednosti je do sada ubijeno skoro 15 hiljada ekstremista i 73 vojnika.

XS
SM
MD
LG