Linkovi

Bajden: Mekejn pogrešno procenio prioritete nacionalne bezbednosti


U današnjem govoru održanom u Sinsinatiju u državi Ohajo, demokratski potpredsednički kandidat Džozef Bajden posvetio je veliku pažnju ratu protiv terorizma i tom prilikom okrivio republikanskog predsedničkog kandidata Džona Mekejna za pogrešnu procenu prioriteta američke nacionalne bezbednosti.

Prema rečima senatora Bajdena, procene Džona Mekejna u vezi nacionalne bezbednosti su – kako se izrazio – "opasno promašene" i "odvojene od realnosti".

"Ove nedelje, Džon je govorio o tome koliko je ispravno prosuđivanje bitno za vršenje dužnosti glavnokomandujućeg odbrane Sjedinjenih Država. On je u pravu. Nema ništa važnije od dobrog prosuđivanja. Ali kad god se radilo o najkritičnijim pitanjima nacionalne bezbednosti, procene Džona Mekejna su bile pogrešne", rekao je Bajden i dodao: "Uprkos svim činjenicama, Džon Mekejn i dalje insistira, da je Irak centralni front u ratu protiv terorizma … a ne planinsko područje između Pakistana i Avganistana gde se, u stvari, nalaze ljudi koji su nas napali 11. septembra 2001".

Demokratski potpredsednički kandidat je ustvrdio da je na napade 11. septembra – kako se izrazio – "Džon Mekejn reagovao apelom da budu napadnute druge zemlje, a ne Avganistan - među njima Irak, Iran i Sirija".

"Prema Džonovom mišljenju, ne postoji ništa o čemu bismo mogli da razgovaramo sa Teheranom. I on ima samo jednu ideju za regulisanje odnosa sa Rusijom: izbaciti je iz Grupe 8", rekao je danas u Sinsinatiju, demokratski senator Džo Bajden.

XS
SM
MD
LG