Linkovi

Boris Tadić i Vuk Jeremić u Njujorku na 63. zasedanju Generalne skupštine UN


Predsednik Srbije i ministar inostranih poslova Boris Tadić i Vuk Jeremić otputovali su u Njujork gde će učestvovati na 63. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Tadić koji predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine, govoriće u utorak, 23. septembra, prvog dana generalne debate.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija uvrstila je u dnevni red 63. zasedanja zahtev Srbije da Međunarodni sud pravde oceni legalnost proglašenja nezavisnosti Kosova. Rasprava o tome biće vođena u okviru rasprave o unapređenju pravde i međunarodnog prava. Datum rasprave o zahtevu Beograda još nije određen.

Predsednik Srbije koji će boraviti u Njujorku do 27. septembra,imaće više od 30 sastanaka sa predstavnicima zemalja članica UN. Tadić će sa predstavnicima članica UN pre svega razgovarati o inicijativi Srbije da Međunarodni sud pravde da savetodavno mišljenje o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova.

Predsednik Srbije će se obratiti i na prezentaciji "Investiranje u Srbiju" koja će biti održana, u sredu, 24. septembra, u Harvard klubu u Njujorku, kao i na okruglom stolu "Održivi razvoj životne sredine", u Ujedinjenim nacijama u četvrtak, 25. septembra.

XS
SM
MD
LG