Linkovi

Srbija jednostrano primenjuje Prelazni trgovinski sporazum sa EU


Premijer Mirko Cvetković i ministar ekonomije Mlađan Dinkić ocenili su da bi Srbija trebalo da počne da jednostrano primenjuje Prelazni trgovinski sporazum sa Evropskom unijom, kako su to preporučili visoki zvaničnici iz Brisela.

Premijer Cvetković je na konferenciji o dostignućima i izazovima reformi ukazao da je glavni izazov Vlade proces pridruživanja Evropskoj uniji.

Ministar Dinkić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se i premijer saglasio da Srbija treba da počne jednostrano da primenjuje Prelazni trgovinski sporazum i zatim naglasio da posle dugo godina u zemlji postoji i unutrašnja i spoljna stabilnost.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da Srbija jeste opredeljana za evropske integracije, ali da neće odstupiti od svojih prava na Kosovu. Da bi mogli da štitimo svoja prava na Kosovu diplomatskim sredstvima moramo da imamo jaku i efikasnu vojsku koja je garant mirnog rešenja kosovskog problema, rekao je Šutanovac i istakao da je Srbija odustala od koncepta smanjenja oružanih snaga i da će umesto 28 hiljada ubuduće imati 30 hiljada vojnika.

XS
SM
MD
LG