Linkovi

Republikanci se ujedinila u podršci svom kandidatu Džonu Mekejnu


Izveštavajući o drugom danu Republikanske konvencije, listovi širom zemlje primećuju da se Republikanska partija ujedinila u podršci svom kandidatu Džonu Mekejnu, i složno osula paljbu po demokratskom senatoru Baraku Obami.

„Republikanci napadaju Obamu kao najliberalnijeg, najneiskusnijeg predsednika koji bi ikada ušao u Belu kuću" – piše Tajms Dejli. U medjuvremenu, Los Andjeles Tajms prenosi da Mekejnovi saradnici intenzivno informišu i podučavaju republikansku kandidatkinju za potpredsednika, Saru Pejlin, koja večeras nastupa na konvenciji.

„Priča se o Mekejnu, šapuće o Pejlin" – javlja Sent Pitersburg Tajms sa Floride, ističući da mnogo toga zavisi od večerašnjeg govora potencijalne potpredsednice SAD. Enkoridž Dejli Njuz sa Aljaske piše da su preduzimljivi trgovci u toj državi već počeli da štampaju suvernire u znaku guvernerke Pejlin. Od majica i kačketa do donjeg rublja, roba sa njenim imenom se prodaje gotovo istog trenutka kad je odštampana, a jedna od najpopularnijih parola je „Naša mama pobedjuje vašeg Obamu."

XS
SM
MD
LG