Linkovi

Pakistanska izborna komisija objavila listu predsedničkih kandidata


Pakistanska izborna komisija objavila je listu kandidata za predsednika zemlje, na kojoj su kopredsedavajući PPP Asif Ali Zardari, penzionisani sudija Said uz Zaman Sidiki i Mušahid Husaim Sajed.

Sidiki je povezan sa strankom bivšeg premijera Navaza Šarifa, dok Sajed predstavlja partiju bivšeg predsednika Perveza Mušarafa, koji je prošle nedelje podneo ostavku kako bi izbegao opoziv. Federalni i lokalni zakonodavci izabraće novog pakistanskog lidera šestog septembra.

Pakistanski zvaničnici saopštili su da će suspendovati vojne operacije na severozapadu zemlje zbog obeležavanja muslimanskog verskog praznika Ramazana. Načelnik ministarstva unutrašnjih poslova Rehman Malik kazao je da će ofanziva u plemenskoj oblasti biti zaustavljena kako bi se raseljenim licima dozvolilo da se vrate kućama i proslave Ramazan, koji počinje u ponedeljak.

Malik je međutim upozorio da će bezbednosne snage odgovoriti na bilo kakav napad. Vojni zvaničnici prethodno su naveli da je najmanje 40 ekstremista poginulo u vazdušnim napadima na njihova utočišta u dolini Svat. U međuvremenu je saopšteno da je najmanje petoro ljudi poginulo kada je projektil, ispaljen sa avganistanske teritorije, pogodio navodno utočište ekstremista u provinciji Južni Vaziristan.

XS
SM
MD
LG