Linkovi

Dominacija Jamajke u sprinterskim disciplinama na OI


Dominacija Jamajke u sprinterskim disciplinama na Olimpijskim igrama u Pekingu potvrđena je i u finalu muških štafeta koje su se nadmetale na 4 x 100 metara. Reprezentacija Jamajke u sastavu Nesta Karter, Majkl Frejter, Jusein Bolt i Asafa Pauel trijumfovala je postavivši novi svetski rekord - 37,10 sekundi, što je za čak 30 stotinki bolje od dosadašnjeg najboljeg rezultata svih vremena, koji je od 8. avgusta 2002. i Igara u Barseloni bio u vlasništvu Amerikanaca.

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je danas da mu nije bitno šta bilo ko misli o njegovom načinu proslavljanja uspeha, pa čak i predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog. Predsednik MOK-a se priključio kritičarima Bolta, osvajača tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, rekavši da Jamajčanin nedovoljno poštuje protivnike. Bolt je posebno kritkovan zbog finiša trke na 100 metara koju je završio mašući rukama.

"Ne zanima me šta ko misli, jer ja volim zabavu i to je ono što radim - zadovoljavam navijače. Ono što radim, radim zbog sebe, mog trenera i mojih navijača. Samo pokazujem svoju ličnost", istakao je Jamajčanin.

Jamajčani su u Pekingu osvojili šest medalja u sprinterskim disciplinama.

XS
SM
MD
LG