Linkovi

Badžaur: Talibani preuzeli odgovornost za napad u kome je poginulo više od 60 ljudi


Talibani su preuzeli odgovornost za napad bombaša-samoubica na fabriku oružja u kojoj je danas poginulo više od 60 ljudi, a ranjeno 70.

Portparol Talibana Maulvi Omar je u telefonskom razgovoru sa nepoznate lokacije poručio da je današnji napad odmazda zbog napada pakistanskih vlasti na uporište pobunjenika u Badžauru. Badžaur se nalazi u severozapadnom delu Pakistana na granici sa Avganistanom.

"Ukoliko napadi na naše snage ne prestanu, mi ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama", upozorio je Omar.

Prema poslednjim informacijama policije najmanje 60 ljudi je poginulo, a 70 je ranjeno u napadu bombaša samoubica na ulazu u kompleks fabrike oružja u gradu Vah na severozapadu Pakistana.

Kako je naveo policijski zvaničnik Sardar Šahbaz, eksplozije su se dogodile na ulazima u kompleks fabrike oružja, u vreme kada je veći broj zaposlenih išao kući nakon završenog radnog vremena. Dvojica bombaša samoubica su aktivirala bombe na dva odvojena ulaza u fabrički kompleks.

Pakistan predstavlja frontalnu liniju napada u kampanji koju su SAD pokrenule protiv terorizma. Pristalice terorističke organizacije Al Kaida, su u 2007. godini, u znak odmazde, uzvratili serijom bombaških napada na pakistanske snage bezbednosti.

XS
SM
MD
LG