Linkovi

Beograd konačno dobio gradonačelnika i novu upravu


Tri meseca posle izbora i dva dana pred isticanje zakonskog roka, Beograd dobio gradonačelnika i gradsku upravu koji će podržavati Liberalno demokratska partija.


Skupština Beograda izabrala je funkcionera Demokratske stranke Dragana Đilasa za gradonačelnika a na njegov predlog izabrala je i zamenika gradonačelnika, funkcionera Partije penzionera Milana Krkobabića i 13 članova Gradske vlade. Novoizabrani gradonačelnik izjavio je da će nova gradska vlast nastaviti sve započete i početi da realizuje nove projekte u Beogradu i da će joj prioritet biti borba protiv kriminala i korupcije, a zatim izrazio očekivanje da će novoizabrana vlast

do kraja mandata rešiti probleme, kao što su nedostatak mostova, infrastrukture i čistoće. Đilas se zahvalio predstavnicima Demokratske stranke Srbije sa kojima su Demokratska stranka i G17 Plus zajedno uspešno radili za dobrobit građana. Đilas je poručio svim ljudima koji su bili u gradskoj vlasti i dobro su radili svoj posao, a članovi su drugih stranaka, da za njih ima mesta i u ovoj vlasti i izrazio nadu da će se političke nesuglasice prevazići kako bi vlast bila što efikasnija i da što bolje radi na korist Beograđana.

Opozicija nije opstruisala rad beogradskog Parlamenta ali je žestoko kritikovala formiranje vladajuće koalicije i njen program. Odbornik Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da su odbornici narodnjaka odlučili da ne glasaju jer su nezadovoljni predloženim kandidatima i načinom na koji je napravljena koalicija. Na ponudu novog gradonačelnika da se odbornici opozicionih partija uključe u gradske organe vlasti, upravne odbore javnih preduzeća i komisija za javne nabavke, Andreja Mladenović je odgovorio Draganu Đilasu da su oni preuzeli odgovornost vođenja grada i neka ga samo vode.

XS
SM
MD
LG