Linkovi

Obama se sprema da saopšti ime kandidata za potpredsednika


Barak Obama bi prema najavama uskoro mogao da objavi odluku o potpredsjedničkom kandidatu, S obzirom na to da konvencija Demokratske stranke počinje već u ponedjeljak, sve je više spekulacija o tome ko bi to mogao da bude. U međuvremenu, nastavlja se borba za glasove na predstojećim izborima.

Početak stranačkih konvencija se približava, a predsjednički kandidati Barak Obama i Džon Mekejn se sve češće međusobno napadaju, čak i pred istom publikom. Mekejn je juče kritkovao svog rivala na konvenciji ratnih veterana u Floridi, a danas je bio Obamin red da učini isto.

Umjesto da ponudi odgovore, Mekejn pribjegava uobičajenoj listi političkih napada, tvrdi Obama.

Iza svih tvrdnji i stavova senatora Obame je njegova ambicija da bude predsjednik, uzvraća Mekejn, dok Obama poručuje:

Želim da budem jasan, neću nikom dozvoliti da dovede u pitanje moju ljubav prema ovoj zemlji.

Izvan izbornih skupova sve češće se čuju govorkanja o mogućim potpredsjedničkim kandidatima Demokratske i Republikanske stranke. Pozivajući se na svoje izvore, televizija ABC je objavila da je Obama već odlučio ko će biti kandidat za potpredsjednika, ali ga navodno još nije obavijestio o svojoj odluci.

Spekuliše se da su u igri tri kandidata, guverner Virdžinije Tim Kejn i senatori iz Indijane i Delavera Evan Baj i Džo Bajden. Republikanski predsjednički kandidat, u međuvremenu, ne žuri sa odlukom o potpredsjedničkom kandidatu. Mekejn je danas obišao naftnu bušotinu u Meksičkom zalivu, kako bi predočio svoj energetski plan. Oba kandidata su međutim pod pritiskom da nađu najbolje partnere koji će dodatno motivisati birače na predstojećim izborima.

"Prvi utisak je veoma važan, vjerovatno i najvažniji dio kampanje", kaže Piter Šer bivši šef kampanje Džona Edvardsa.

Televizija ABC saznaje i da bi senator iz Arizone mogao da saopšti odluku o potpredsjedničkom kandidatu 29. avgusta, na svoj 72. rođendan. Među mogućim imenima su guverner Minesote Tim Polenti i Mekejnov bivši rival u predizbornoj trci, Mit Romni.

XS
SM
MD
LG