Linkovi

Najmanje 13 mrtvih u bombaškom napadu u Pakistanu


Najmanje 13 osoba je poginulo, a više od 12 povrijeđeno u bombaškom napadu Talibana na vojno vozilo na sjeverozapadu Pakistana-saopštila je policija.

Prema navodima vazduhoplovnih snaga, kamion, koji je uništen u eksploziji, prevozio je vojnike, civilne službenike i zalihe između vazduhoplovne baze Badaber i obližnjeg grada Pešavara. Komandant regionalne policije Malik Naved kazao je novinarima da je improvizovana bomba postavljena ispod mosta, koji je takođe oštećen prilikom eksplozije.

Portparol pakistanskih Talibana preuzeo je odgovornost za napad, koji, prema njegovim riječima, predstavlja odgovor na vojne operacije protiv ekstremista na granici sa Avganistanom.

Pakistanska vojska u međuvremenu izvode vazdušne napade na položaje ekstremista u obližnjoj plemenskoj oblasti Badžaur, gdje je prošle nedjelje poginulo više od 160 ekstremista.

Avganistan: Ubijeno šestoro pobunjenika

Avganistansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u vojnim operacijama na istoku zemlje, duž granice sa Pakistanom, poginulo šest pobunjenika. Ministarstvo je saopštilo da su trupe juče izvele operaciju u pokrajini Paktika.

Takođe se navodi da je u akciji zarobljen pakistanski ekstremista, povezan sa vođom Talibana u Pakistanu Bejtulom Mehsudom.

Takođe, britansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u ponedeljak u samoubilačkom bombaškom napadu u Kabulu, poginuo jedan britanski vojnik i da su dva ranjena.

U istom napadu, kada je talibanski ekstremista naleteo vozilom natovarenim eksplozivom na konvoj NATO-a, poginula su i najmanje tri civila.

XS
SM
MD
LG