Linkovi

Danas vam predstavljamo akcioni film Hellboy II: The Golden Army


Tajna jedinica super-heroja bori se protiv zla u drugom akciono-avanturističkom filmu zasnovanom na kultnom strip-junaku, Helboju. On je zastrašujuće snažan, i, uprkos svom demonskom izgledu – jedan je od "dobrih momaka." Visok i mišićav, sa dugačkim repom, crvenom kožom i rogovima koji mu vire iz čela (a koje turpija kako bi izbegao probleme), Helboj je u stvari jedna nežna duša. On voli mačiće i uživa u tome da se opusti uz hladno pivo i dobru cigaru. Medjutim, sa pištoljem veličine topa u levoj ruci, on je ključni agent Biroa za paranomalna istraživanja i odbranu. To je dobro, budući da iz senke vrebaju zloće spremne da unište čovečanstvo.

U nastavku hit filma iz 2004. godine koji je filmsku publiku upoznao sa neobičnim super-junakom, primirje izmedju ljudi i natprirodnih bića koje je trajalo milenijumima, je narušeno a zli princ preti da će poslati na ljude svoju strašnu "zlatnu vojsku" robota-ubica.

Cinični Helboj spašava stvari, zajedno sa svojim kolegama medju kojima je Ejb Sepien, robot sa izraženim šestim čulom, i Helbojeva devojka Liz Šerman koja je piro-kinetik, odnosno može da mentalnim sposobnostima izazove požar gde god poželi.

Helboja ponovo tumači Ron Perlman

"Od samog početka on je neverovatno dobro utemljen. Njegov život se menja, okolnosti I sile koje utiču na njegov životni put se dramatično menjaju ali njegovo srce je, na sreću, nepromenjeno i mislim da je identično kao što je bilo u prvom filmu."

Selma Bler se vraća kao Liz Šerman, devojka koju muče razni problemi.

"Činjenica da je tako oštećena, tako nezadovoljna, bila je važan deo ovog lika, I želela sam da ponovo glumim Liz jer mi je prirasla srcu, i mislila sam da će mi uloga biti veoma laka. Ali ovog puta Liz je mnogo odlučniji karakter, mnogo funkcionalnija žena, uprkos činjenici da poseduje tako neobičnu moć."

Meksički filmski stvaralac Giljermo del Toro potpisuje scenario i režiju, i nastavlja da razvija mitologiju koju je stvorio u prvom delu Helboja.

"Meni se veoma dopada što su oni tako emotivni, i što nisu nepogrešivi. Volim da glavni junaci donose odluke sa kojima može da se poistoveti obična osoba."

U ovom filmu sam se pokušavao da saznam da li mogu da budem 12-godišnji filmski stvaralac. Pikaso je rekao da mu je trebalo 30 godina da nauči da slika kao 7-godišnjak, a ja se isto tako osećam. Imam 43 godine, ali konačno snimam filmove iz perspektive koju sam imao dok sam gledao filmove kao dečak. Polazio sam od ideje da snimam ne kao iskusni reditelj, već kao zadivljeno dete.

U filmu "Hellboy II: The Golden Army" Ejba Sapiena glumi Dag Džons a britanski glumci Luk Gos i Ana Volton tumače blizance sa natprirodnim moćima, čiji konflikt preti da uništi svet. Muziku koja savršeno odgovara ovom filmu komponovao je Deni Elfman.

XS
SM
MD
LG