Linkovi

U Crnoj Gori boravi 58.000 turista, 1% više nego prošle godine


U Crnoj Gori boravi 58 hiljada turista, tek jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz crnogorske Nacionalne turističke organizacije. Turistički poslenici se pitaju da li je slaba posjeta uzrokovana visokim cijenama, ili je interesovanje visokoplatežnih gostiju za Crnu Goru presahlo.

Iz Nacionalne turističke organizacije saopštili su da u Crnoj Gori boravi deset hiljada turista više nego prošle sedmice, kada je prvi put od početka godine zabilježena manja posjeta u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.

Iz NTO je saopšteno da se najveci broj žalbi gostiju odnosi se na buku usljed preglasne muzike u ugostiteljskim objektima, nečistoću na prilazu pojedinim plažama, naplatu parkinga i građevinske radove.

Turisti su hvalili unaprijeđenu putnu infrastrukturu iz Srbije, naročito na dionici od Kolašina do Podgorice.

Uprkos nastojanju turističkih radnika da od ove godine forsiraju razvoj elitnog turizma, gosti na budvanskoj rivijeri biraju jeftinije pansione u privatnom smještaju, a izbegavaju skupe hotelske kapacitete.

Prema podacima Turističke organizacije Budva, na području budvanske Opštine trenutno boravi skoro 29 hiljada gostiju, od čega stranci čine 92 odsto ukupnog broja gostiju.

Oni navode da je u hotelima smješteno 11,94 hiljede gosta što je tri odsto manje nego prošle godine u isto vrijeme.

U privatnom smještaju je 12,7 hiljada gostiju, 30 odsto više nego prošle godine.

Turista sa "dubokim džepom", ovog ljeta je manje nego prošle godine, a pojedini elitni hoteli u Bečićima su poluprazni.

Turisti koji dođu u Budvu, kad saznaju kolike su cijene, nastavljaju put prema barskoj rivijeri gdje je ljetovanje upola jeftinije.

XS
SM
MD
LG