Linkovi

Slavica Đukić Dejanović izabrana za predsednicu Skupštine Srbije


Posle dvodnevne rasprave, koja je na momente predstavljala opstrukciju rada Parlamenta, za izbor Slavice Đukić Dejanović javnom prozivkom, a ne uobičajenim elektronskim putem, glasalo je 128 poslanika od 225 prisutnih, a 97 je bilo protiv.

Inače, Slavica Đukić Dejanović izrazila je očekivanje da bi posle konstituisanja Parlamenta, sledeće nedelje mogla bude izabrana nova Vlada, ukoliko sve bude u skladu sa dinamikom koju su dogovorili šefovi poslaničkih grupa.

Iz Demokratske stranke čiji će kandidat biti novi premijer još nema odgovora koga će predložiti lider partije i predsednik Srbije Boris Tadić. Mediji javljaju da najviše šansi ima dosadašnji vojvođanski premijer i potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji je izjavio da ne bi odbio da bude premijer.

Predsednik Tadić mora da donese odluku na osnovu mnogo elemenata a ne samo na osnovu stava Predsedništva Demokratske stranke, rekao je Pajtić i naveo da su to interes zemlje i potreba da se nađe ličnost koja će moći da pomiri sve različitosti u novoj Vladi.

XS
SM
MD
LG