Linkovi

Kralj piva će po svemu sudeći morati da preda svoju krunu


Najveća američka industrija piva razmatra ponudu belgijsko brazilskog In Beva o preuzimanju vlasništva. Enhajzer Buš će tako inostranom investitoru povjeriti jedan od nacionalnih brendova – pivo Badvajzer, mada to nije jedina akvizicija koju stranci preduzimaju koristeći povoljan momenat I slabost dolara u odnosu na druge važnije valute.

Kralj piva će po svemu sudeći morati da preda svoju krunu. Najveći americki proizvodjač I distributor - 132 godina stara korporacija Anhajzer Buš razmatra ponudu belgijsko - brazilskog In beva koji zeli da je preuzme za nevjerovatnih 46 milijardi dolara.

Ako ponuda bude prihvaćena, biće to treća po veličini akvizicija neke američke kompoanija – a In Bev bi postao najveći proizvodjač piva na svijetu u čijoj će paleti biti Badvajser .

I već popularna In Bevova piva medju kojima je i Stela Artoa. Nizak dolar I postustala ekonomija provlači strane investiture koji žele I brendove I nekretnine.

Tako je za značajan dio Krajslerove zgrade, jednog od simbola na Mehnetnu interes izrazio investicioni fond Abu dabija za 800 miliona dolara, dok je još jedno znamenje Menhetna - zgrada u obliku pegle, nedavno prodata Italijanima.

XS
SM
MD
LG