Linkovi

Đukanović: Crna Gora će zauzeti jasan stav o pitanju nezavisnosti Kosova


Premijer Milo Đukanović ponovio je danas da će Crna Gora, kada za to dođe vrijeme, zauzeti jasan stav o pitanju nezavisnosti Kosova.

Premijer Đukanović kazao je danas da sastanak ministara inostranih poslova Crne Gore i Kosova Milana Roćena i Skendera Hisenija ne znači prejudiciranje stava države o tom pitanju.

Ministri inostranih poslova Crne Gore i Kosova sastali su se danas u Kolašinu, na marginama Konferencije o etničkim odnosima u regionu, koju je organizovala jedna međunarodna nevladina organizacija.

Đukanović je kazao da je učešće na takvim skupovima korisno za Crnu Goru i njeno multietničko društvo i zbog uspostavljanja novog kvaliteta multietničkih odnosa u regionu.

’’To što se ministar Roćen sastao, između ostalih i sa Hisenijem, smatram civilizovanim odnosom jer Crna Gora pretenduje da vodi ozbiljnu politiku u okruženju kakva je i politika odnosa prema nezavisnosti Kosova’’, kazao je Đukanović.

Generalni direktor Direktorata za proširenje Evropske komisije Majkl Li rekao je da u Evropskoj uniji o tome odlučuje individulano država članica.

XS
SM
MD
LG