Linkovi

Predsjednik SNP Srđan Milić pozvao lidere opozicionih stranaka na sastanak


Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić pozvao je lidere svih opozicionih parlamentarnih stranaka na sastanak na kome bi razgovarali o, kako navode, ‘’očiglednim namjerama parlamentarne većine da marginalizuje i dezavuiše rad Skupštine’’.

Srpska lista prihvatila je poziv predsjednika Socijalističke narodne partije Srđana Milića da njeni predstavnici dođu na sastanak lidera opozicionih parlamentarnih stranaka na kojem bi se razgovaralo o radu Skupštine Crne Gore.

I Pokret za promjene pozdravio je danas inicijativu lidera SNP-a za konstruktivan dijalog u cilju uspostavljanja opozicione kordinacije na konkretnim pitanjima aktuelne političke situacije u Crnoj Gori.

Lider Pokreta Nebojša Medojević kaže da inicijativa Milića u potpunosti korespondira sa stavovima PzP i zahtijeva efikasnu aktivnost svih opozicionih poslaničkih klubova.

Predstavnici Liberalne partije prihvatili su poziv na sastanak opozicionih stranaka koji je inicirala Socijalistička narodna partija.

No, u vladajućoj DPS tvrde da je poziv predsjednika Socijalističke narodne partije Srđana Milića da opozicioni lideri razgovaraju o radu Skupštine neprihvatljiv za sve kojima je stalo do razvoja institucija.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković ocijenio je da je „pokušaj Milića previše politikanska ideja“.

A predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić tvrdi da ‘’opozicija izbjegava rad u skupštinskim odborima i ne praktikuje ono što čini suštinu dobrog funkcionisanja Parlamenta - detaljnu analizu zakona u radnim tijelima’’

On je kazao da predstavnici opzicije skoro tri mjeseca ne mogu da se dogovore ko će biti predsjednik Savjeta za evropske integracije, što bi trebalo da „pokaže da su ozbiljni dio parlamentarizma“.

XS
SM
MD
LG