Linkovi

Narednih dvadesetak dana mogli bi biti odlučujući u pregovorima oko vlade


Narednih dvadesetak dana mogli bi, po najavama zvaničnika, biti odlučujući u pregovorima oko formiranja nove vlade.

Funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Srbija za nekoliko nedelja dobiti socijalno odgovornu i proevropsku vladu koja će na miran način braniti Kosovo i do kraja mandata uvesti Srbiju u Evropsku uniju.

Lider socijalista Ivica Dačić najavio je nastavak pregovora sa radikalima i narodnjacima početkom naredne nedelje i kao glavnu zahtev svoje stranke još jednom istakao stvaranje socijalno pravednog društva. Potpredsednik Demokratske stranke Oliver Dulić pozvao je socijaliste da prekinu razgovore sa radikalima i narodnjacima i izrazio uverenje da će se ti pregovori završiti neuspešno.

S druge strane, potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić izrazio je očekivanje da Srbija za desetak dana dobije novu nacionalnu vladu koju će činiti narodnjaci, radikali i koalicija oko socijalista. Ilić je rekao da su pregovori oko formiranja takve vlade uspešni i da se približavaju kraju. A zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović rekao je da više veruje u formiranje vlade nego u raspisivanje novih izbora.

Pregovore oko formiranja republičke Vlade pomno prati i vojvođanska javnost. Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov kaže da će građani Vojvodine osetiti posledice ukoliko srpsku Vladu formiraju snage koje nisu za Evropsku uniju.

XS
SM
MD
LG