Linkovi

Barel sirove nafte u Njujorku dostigao rekordnu cenu od 129 dolara i 60 centi


Barel sirove nafte na berzi u Njujorku dostigao je danas novu, rekordnu cijenu od 129 dolara i 60 centi. Po najvećoj cijeni prodavata je i vritanska Brent sirova nafta, a brokeri kažu da je poskupljenje uzorkovano strahom od nedovoljne ponude i niske vrijednosti američkog dolara.

Nafta je u odnosu na isti periuod lani poskupila za skoro 100 odsto. Skupa sirova nafta učinila je i da cijene benzina i dizela na pumpama u Sjedinjenim državama takođe budu rekordno visoke. Benzin je dostigao cijenu od dolara za litar, dok je dizel 19 centi skuplji.

Džo Kokrel ne mrzi svoju jednosatnu vožnji do posla. On je obožava. Kaže da uživa slušajući radio. Uživa, jer ne plaća benzin. Sve, kako pojašnjava, zahvaljujući svom šefu. Možete to nazvati i domišljatom idejom - Džo je u decembru svoj automobil pretvorio u pokretni bilbord koji reklamira poslodavca. zauzvrat, kompanija plaća troškove gortiva. i održavanja, a on dobija jop 500 dolara svakog mjeseca.

Kokrel kaže da ga je prije samo godinu bilo sramota, a da sad svi prijatelji žele da se voze sa njim. U odnosu na prošlu godinu, Amerikanci na benzin u prosjeku troše oko 40 dolara više svakog mjeseca. To poslodavce tjera na kreativna rješenja - od sponzorskih varijanti do zajedničkih kombija. Zaposlenima se nude i povlastice da koriste javni transport. U Džordžiji , zakonodavci su omogućili poslodavcima da radnicima otvore opciju da jedan dan nedjelujno rade od kuće. Omogućavanje da ljudi rade od kuće je dobra ideja i možda je pravo vrijem da se ta praksa uspostavi, kažu eksperti. Dobar poslovni osjećaj je ono što poslodavce i zaposlene poput Džoa Kokrela da se bore i čine ono što je za njih najbolje.

XS
SM
MD
LG