Linkovi

Predstavnici partija nastavljaju neformalne razgovore o formiranju nove Vlade


Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je da traju pregovori čiji će rezultat biti formiranje socijalno odgovorne i proevropske Vlade koja treba da omogući bolji život svih građana. Tadić je pozvao sve stranke da poštuju izbornu volju građana koji su se na izborima odlučili za nastavak evropskog kursa zemlje. Nema te postizborne matematike kojom savez Šešelja i Koštunice može da sakrije izborni fijasko, a gubitnici izbora od naroda nisu dobili mandat da mu ukinu perspektivu i budućnost, naveo je Tadić u pisanoj izjavi i dodao da onaj ko iz izbora u izbore ima sve manje glasova a sve veću želju da zadrži vlast, upravo je taj koji priželjkuje prekrajanje narodne volje i uzurpaciju vlasti.

Predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić smatra da postoje realni izgledi da Srbija dobije proevropsku vladu. Svi politički razlozi navode na to da socijalisti imaju neuporedivo veći interes da uđu u koaliciju s Demokratskom strankom nego da se naslone na SRS i DSS, ocenio je Ljajić i dodao da ukoliko se SPS okrene proevropskoj opciji, ne samo da ima šansu da podmladi biračko telo nego i da ga značajno uveća.

S druge strane, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić veruje da će Srbija dobiti novu vladu najkasnije do početka juna i da će je formirati koalicija DSS i NS, Srpska radikalna stranka i koalicija oko SPS-a. Naši pregovori sa socijalistima i radikalima idu veoma dobro, najvažnije je da su se sve tri strane usaglasile oko osnovnih načela buduće vlade, tako da će Srbija najkasnije za dve nedelje dobiti nacionalnu vladu, rekao je Ilić.

XS
SM
MD
LG