Linkovi

Đukanović uručio nove biometrijske pasoše države Crne Gore najboljim studentima


Crnogorski premijer Milo Đukanović povodom Dana Evrope i Dana pobjede uručio je danas nove biometrijske pasoše države Crne Gore najboljim studentima crnogorskih univerziteta.

Novi crnogorski biometrijski pasoši od danas su vlasništvo 30 najboljih studenata Univerziteta Crne Gore. Činom dodjele prvih pasoša studentima, zvanična Podgorica želi da potvrdi svoju posvećenost evropskikm integracijama, ali i da uzvrati na namjeru Evropske unije da društva Zapadnoh Balkana u dogledno vrijeme, učini sastavnim dijelom savremenih evropskih integracija, rečeno je na svečanosti u Vili Gorica.

Najzadovoljniji su, ipak, bili studenti.

Premijer Milo Đukanović zadovoljan je što je upravo on uručio nove pasoše, kako je rekao, ‘’vjesnicima evropske, demokratske, ekonomski prosperitetne Crne Gore, vjesnicima svega što u Crnoj Gori činimo da bismo ovim i budućim generacijama obezbijedili život primjeren Evropi 21. vijeka’’:

‘’Radujem se što ćete upravo vi biti u prilici da prvi, dostojanstveno, pokažete pred međunarodnom javnošću svoju pripadnost Crnoj Gori, modernoj evropskoj državi, da ukažete na izvjesnu evropsku budućnost Crne Gore i da potvrdite da ste upravo vi, najsjaniji dio te budućnosti’’.

Svečanosti su prisustvovali najviši crnogorski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori i crnogorskih univerziteta.

potpisati:

-Bojana Đuričanin, Biotehnički institut

-Danijela Marković, Fakultet Likovnih umjetnosti

-Borjan Radović, Muzička akademija

-Nevena Vujošević, Prirodno-metematički fakultet

-Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore

XS
SM
MD
LG