Linkovi

Hilari Klinton ostanje u trci za predsedničku nominaciju Demokratske stranke


Nakon lošeg rezultata na primarnim izborima u Indijani i Severnoj Karolini, senatorka Klinton saopštila je da će zadržati postojeći politički kurs i ostati u trci. Bivša prva dama već je počela borbu za glasove birača u tri države u kojima će biti održani naredni primarni izbori.

Uprkos savetima magazina Tajm i dnevnih listova u Čikagu da bi trebalo da se povuče, senatorka Hilari Klinton rešena je da ostane u izbornoj trci. Bivša prva dama već je počela kampanju u tri države u kojima će naredne dve sedmice biti održani primarni izbori, Južnoj Dakoti, Oregonu i Zapadnoj Virdžiniji.

Ostajem u izbornoj trci dok se ne izabere kandidat.”

Senatorka Klinton juče je u Vašingtonu pokušala da ubedi neopredeljene superdelegate da bi trebalo prihvatiti rezultate izbora na Floridi i Mičigenu, državama u kojima je pobedila. Podršku superdelegata danas je zatražio i Barak Obama. Senator iz Ilinoisa trenutno ima 1852 delegata, a Klintonova 1690. S obzirom na to da se glasa u još samo šest država, izborni štab senatorke Klinton svestan je da svaki glas ključan.

Još veći problem mogao bi da predstavlja nedostatak novca. Klintonova je bila primorana da pozajmi svojoj kampanji 12 miliona dolara, što verovatno neće biti dovoljno.

Izborni štab senatorke iz Njujorka ističe da je prerano govoriti o mogućoj potpredsedničkoj kandidaturi. S obzirom na to da borba za nominaciju i dalje traje, pritisak da se postigne kompormis mogao bi biti prevelik za oba kandidata.

XS
SM
MD
LG