Linkovi

Najava intenzivne saradnje Crne Gore i države Merilend


Drugog dana posjete Sjedinjenim Državama, crnogorsku delegaciju koju predvodi ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović primili su najviši funkcioneri savezne države Merilend, koja u SAD slovi kao jedan od edukativnih i naučno-istraživačkih centara.

Merilend ima sa zemljama širom svijeta, od Kine do Francuske, odnose zbratimljenih država – što je, kako kaže državni sekretar Merilenda, Denis Šnepfi – izuzetan oslonac razvoju trgovinskih odnosa, obrazovne i kulturne razmjene.

“Bratimljenjenje Merilenda i Crne Gore”, kaze Šnepfi, “mozemo očekivati već ove, najkasnije naredne godine”.

Ministar Gvozdenović je sagovornicima u Anapolisu, glavnom gradu Merilenda predstavio ekonomske i investicione potencijale Crne Gore, a poseban akcenat stavljen je na buduću saradnju luke Bar i luke u Baltimoru – jedne od najveći na istočnoj obali SAD.

Delegacija koju predvodi ministar Gvozdenović u utorak je boravila i na velikom godišnjem sajmu energetike koji se održava u Baltimoru, gdje je bila u prilici da o projektima čija je realizacija planirana u Crnoj Gori, razgovara sa predstavnicima najvećih američkih energetskih kompanija.

Delegacija ministarstva za energetiku u srijedu će investicione i ekonomske potencijale Crne Gore predstaviti i investitorima u Njujorku.

XS
SM
MD
LG