Linkovi

Gvozdenović: Velika plaža - predmet posebnog interesovanja u SAD


Delegacija ministarstva za ekonomnski razvoj koju predvodi ministar Branimir Gvozdenović predstavlja potencijalnim investitorima u Sjedinjenim Državama niz projekata iz oblasti energetike - od izgradnja hidroelektrana, termoelektrane, kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije, rekonstrukcije postojećih elektrana do i mogućnosti realizacije brojnih projekata u oblasti poboljšanja energetske efikasnosti.

Kako je rekao, gostujući u programu Glasa Amerike i TV Crne Gore "Interaktiv" sagovornicima će biti predstavljene i mogućnosti ulaganja u projekte iz oblasti nafte i gasa, odnosno nastavak istražnih radova u podmorju i izgradnja terminala za te energente.

Gvozdenović je rekao da je "projekat Velike plaže - predmet posebnog interesovanja u SAD".

On je u ponedjeljak razgovarao sa visokim funkcionerom Stejt Dipartmenta zaduženim za Jugoistočnu Evropu Rozmari Dikarlo, koja mu je između ostalog najavila investicionu konferenciji koja ć se održati u oktobru i čiji je cilj prezentovanje investicionog potencijala zemalja iz regiona, a samim tim i Crne Gore.

Gvozdenović je u razgovoru sa zamjenicom pomoćnika američkog državnog sekretara, ocijenio da u cilju veće sigurnosti investicija i ulaska američkih firmi na crnogorsko tržište treba obnoviti Sporazum o ekonomskoj, tehničkoj i drugoj saradnji između Crne Gore i SAD.

Iz Ministartstva je saopšteno kako je Gvozdenović predložio da se razmotri i potreba obnavljanja sporazuma o podsticanju investicija i o zaštiti investicija od nekomercijalnih rizika između dvije države.

Di Karlo je, navodi se, ocijenila da je Crna Gora dobar primjer u regionu kada je riječ o postignutim ekonomskim reformama i političkoj stabilnosti i potvrdila da SAD ostaju zainteresovane za nastavak pružanja kontinuirane podrške Crnoj Gori i regionu.

XS
SM
MD
LG