Linkovi

Ubijen ekstremista koji je učestvovao u napadu na predsednika Karzaija


Avganistanski zvaničnici su saopštili da je najmanje 7 ljudi poginulo prilikom upada pripadnika bezbednosnih snaga u sklonište ekstremista koji su povezani sa nedeljnim napadom na predsednika Hamida Karzaija.

Šef avganistanske obaveštajne službe Amrulah Saleh izjavio je da su trupe danas opkolile kuću u prestonici Kabulu i da je razmenjena vatra sa talibanskim ekstremistima. Saleh je rekao da je jedan od ubijenih ekstremista učestvovao u nedeljnom napadu na predsednika Karzaija tokom vojne parade u Kabulu. Karzai je ostao nepovredjen. Šef obaveštajne službe je dodao da postoje dokazi da su atentat planirali ekstremisti iz pakistanskog plemenskog regiona. Ipak, Saleh je naglasio da nema dokaza da je umešana i pakistanska vlada.

Amrulah Saleh je u avganistanskom parlamentu danas takođe rekao bio obavešten da se priprema atentat na predsednika Karzaija i da je upozorio avganistanskog lidera i njegove savetnike za bezbednost. U medjuvremenu, u južnom Avganistanu, američki marinci i pripadnici britanskih snaga, nastavili su ofanzivu u okrugu Garmsir u pokrajini Helmand. Zvaničnici su saopštili da vojska čisti položaje talibanskih ekstremista u regionu koji je bogat opijumom.

XS
SM
MD
LG