Linkovi

Pevačica Liona Luis očarala svet muzike svojim debi albumom «Spirit»


Mlada britanska pevačica Liona Luis opisuje poslednjih godinu dana u svom životu kao «očaravajuće». Međutim, kako izveštava novinarka Glasa Amerike Meri Morningstar, 23-godišnjakinja je u stvari očarala svet muzike, svojim debi albumom «Spirit».

Pre dve godine Liona Luis bila je učesnik emisije «Eks-Faktor», britanske verzije «Američkog idola», i na kraju je osvojila prvo mesto na to pevačkom nadmetanju. Prošle godine, Liona je potpisala ugovor da za producentsku kuću Klajv Dejvisiz Rekords snimi pet albuma. Dejvis je bio koproducent Lioninog debi albuma «Spiri», zajedno sa članom žirija u emisijama «Eks-Faktor» i «Američki idol», Sajmonom Kauelom. Otkad se probila na američkoj muzičkoj sceni, Lionu upoređuju sa Ališom Kiz, i dve pevačice koje su imale najveći uticaj na nju – Marajom Keri i Vitni Hjuston.

«Zaista neverovatno, za mene je to veliki kompliment. Predstoji mi još mnogo rada pre nego što dobijem pravo da me porede sa umetnicama poput njih dve. One su izuzetne i toliko dugo uspešne», kaže Liona Luis.

Pesme na albumu «Spirit», pisali su između ostalih pevač benda Uan Ripablik, Rajan Teder, pop zvezde Džesi Mekartni i Avril Lavin, hip-hop izvođači Ne-Jo i Ej-kon, kao i švedski tekstopisac/producent Maks Martin. Liona je takođe napravila obradu nekadašnjeg veliklog hita Roberte Fleks iz 1972. godine – «The First Time Ever I Saw Your Face».

«Spirit» je debitovao na prvo mestu top-lista u 10 zemalja, uključujući SAD. Debi na prvom mestu Bilbordove liste 200 bio je jedan od nekoliko rekorda koji je Liona Luis postavila na američkim top-listama. Ona je prvi britanski izvođač ženskog pola, čiji je debi album ušao na tu listu na prvom mestu prvi britanski izvođač ženskog pola od 1987, koji je debitovao na prvom mestu Bilbordove liste singlova Hot 100.

«Za mene je sve ovo nestvarno. Ne mogu da verujem kako je sve krenulo mi zahvalna sam što mogu ovo da radim. U ovom trenutku osećam se kao u snu, ponekad se štipam da se uverim da nije. Zaista neverovatno, samo se trudim da uživam u svemu», kaže Liona Luis.

XS
SM
MD
LG