Linkovi

Vuk Drašković: Srbija mora da potpiše Sporazum sa Evropskom unijom


Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da ne postoji ni jedno racionalno objašnjenje za zaokret politike Vojislava Koštunice i da Srbija mora da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom čim joj to bude ponuđeno.

U intervjuu agenciji Beta Drašković rekao da je to pre svega ekonomski sporazum i da su velike neistine tvrdnje da bi se potpisivanjem Sporazuma sa EU priznala nezavisnost Kosova. Ako se prihvati teza da Srbija ne treba da uđe u EU jer neke evropskedržave pojedinačno priznaju nezavisnost KiM, onda se, po rečima Draškovića, "u gluposti mora ostati do kraja dosledan i povući Srbiju iz članstva u UN, OEBS Saveta Evrope, pa čak i sportskih jer u svim tim organizacijama neke članice priznaju nezavisnost Kosova". Prema Draškoviću nema velike razlike između onoga što o EU govori SRS i DŠ i NS.

A kako je danas saopšteno, Tužilaštvo za ratne zločine uputilo je zahtev UNMIK-u i Crvenom krstu da se provere navodi iz knjige bivše tužiteljke Karle del Ponte "Lov", o trgovini ljudskim organima otetih Srba na Kosovu.

Kako je objasnio portparol Tužilaštva Bruno Vekarić, u zahtevu se insistiralo na konkretnim imenima ljudi iz UNMIK-a koji su zaustavili istragu, jer postoje indicije da su oni učestvovali u organizovanom kriminalu ili ratnom zločinu.

Vekarić je rekao i da je Tužilaštvo od Crvenog krsta tražilo zvaničnu informaciju da li su postojali logori na Kosovu i Metohiji i Albaniji i ukoliko se utvrdi da jesu, da se traže i imena preživelih.

XS
SM
MD
LG