Linkovi

Jeremić Bramercu preneo nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude Haradinaju


Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić danas je, u razgovoru sa glavnim tužiocem Haškog tribunala izrazio očekivanje da će Tužilaštvo uložiti žalbu na oslobadjajuću presudu bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Jeremić je Bramercu preneo nezadovoljstvo koje je u Srbiji izazvala oslobadjajuća presuda Haradinaju.

Jeremić je pnovio spremnost vlade u Beogradu da uspešno okonča saradnju sa Tribunalom i naglasio da svi počinioci ratnih zločina sa prostora bivše SFRJ moraju biti privedeni pravdi i izručeni Medjunarodnom sudu, dodaje se u saopštenju.

Novi glavni tužilac haškog suda Serž Bramerc danas završava dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje je razgovarao i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

Bramerc se u Beogradu sastao i sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasimom Ljajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predsednikom Veća za ratne zločine Sinišom Važićem.

XS
SM
MD
LG