Linkovi

Predsjednici država regiona čestitali Vujanoviću novi petogodišnji mandat


Nakon što je Državna izborna komisija objavila preliminarne rezultate koji potvrđuju da je Filip Vujanović izabran za predsjednika Crne Gore u prvom izbornom krugu, predsjednici država regiona uputili najbolje želje Vujanoviću za još jedan petogodišnji mandat.

Predsjednik Srbije Boris Tadić čestitao je Vujanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima, uz želju da Crnu Goru vodi "naprijed putem evropskih integracija".

Tadić je naveo da Srbija i Crna Gora, kao dvije bratske zemlje, treba da nastave da razviaju najbolje moguće odnose na dobrobit građana obje države.
Makedonski predsjednik Branko Crvenkovski je naveo da Makedonija i Crna Gora treba da nastave da razvijaju tradicionalno dobre odnose.

„Uvjeren sam da će se ti odnosi produžiti, unaprijediti i učvrstiti sa naglašenom dinamikom u svim sferama od zajedničkog interesa, kako za naše zemlje i narod tako i za čitav region“, poručio je Crvenkovski.

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić istakao je da se „raduje nastavku saradnje u cilju daljeg unapređenja hrvatsko-crnogorskih odnosa, na dobrobit obje države, svih građana i čitavog regiona“.

„Hrvatska će i dalje pružati punu podršku prijateljskoj Crnoj Gori na njenom putu prema ujedinjenoj Evropi. Lično ću se zauzimati za dalje proširenje i inteziviranje odnosa naših zemalja“, naveo je Mesić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović očekuje da će Crna Gora, na čelu sa Vujanovićem, „imati dovoljno snage, znanja i mudrosti da se na demokratski način izbori sa svim izazovima tranzicije i evropskih integracija“.

Predsjednik Bugarske Georgi Prvanov istakao je zadovoljstvo ponovnim izborom Vujanovića za šefa crnogorske države i nastavkom saradnje dvije zemlje kao preduslovom stabilnosti i zajedničke evropske budućnosti regiona.

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas Filipu Vujanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima, saopšteno je iz Vlade.

U čestitki, koju je ministru inostranih poslova Milanu Roćenu uručio ruski ambasador u Podgorici Jakov Gerasimov, navodi se da su uzajamna zainteresovanost za aktivni politički dijalog i spremnost za jačanje trgovinsko-ekonomske i kulturne saradnje, kao i vjekovne veze dobra osnova za razvoj odnosa dvije zemlje.

XS
SM
MD
LG