Linkovi

U letovalištu Soči počeo susret predsednika SAD i Rusije Džordža Buša i Vladimira Putina


U ruskom letovalištu Soči večeras je počeo susret predsednika SAD i Rusije Džordža Buša i Vladimira Putina.

Putin je dočekao Buša i njegovu suprugu Loru u svojoj rezidenciji "Bočarov ručej", a kako prenosi Itar-Tas, Putin i Buš su se "toplo i prijateljski pozdravili".

Supruga ruskog predsednika Ljudmila Putina odsutna, jer je još ranije bila utvrdjena njena oseta Jerevanu, na poziv supruge jermenskog predsednika Bele Kočarjan. Putin i Buš che tokom dvodnevnih razgovora, razmotriti pitanja protivraketne odbrane, sporazum o konvencionalnom naoružanju, situaciju na Kosovu, Bliskom istoku, i širenje NATO na istok.

Putin prima Buša u rezidenciji "Bočarov ručej", na "domachoj teritoriji", kao odgovor na gostoprimstvo pruženo Putinu tokom susreta na ranču porodice Buš, početkom jula 2007. godine, rekao jeo pomochnik ruskog predsednika za spoljnu politiku Sergej Prihotko.

Putina che na mestu šefa države od 7. maja naslediti Dmitrij Medvedev, dok Buš početkom naredne godine završava predsednički mandat. Američkog predsednika prati delegacija od 700 ljudi, medju kojima su državna sekretarka Kondoliza Rajs i savetnik za nacionalnu bezbednost Stiven Hedli. S ruske strane, u razgovorima che učestvovati još i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i Sergej Prihotko.

XS
SM
MD
LG