Linkovi

Izborna ćutnja uoči izbora za predsjednika Crne Gore nastupila u ponoć


Izborna ćutnja uoči izbora za predsjednika Crne Gore i lokalnih izbora u Herceg Novom i Tivtu, zakazanih za 6. april, nastupila u ponoć. Zakonom je propisano da izborna propaganda posredstvom medija i javnih skupova prestaje 24 sata prije dana održavanja izbora. U trci za predsjedničku funkciju učestvuju četiri stranačka kandidata.

Na prvom mjestu na glasačkom listiću nalazi se predsjednički kandidat Pokreta za promjene Nebojša Medojević, ok je drugi predstavnik Srpske liste Andrija Mandić. Treće mjesto pripalo je kandidatu Socijalističke narodne partije Srđanu Miliću, a pod brojem četiri nalazi se predstavnik vladajuće koalicije Filip Vujanović.

Pravo glasa na izborima za predsjednika Crne Gore imaće 490.412 birača. Biračka mjesta na predsjedničkim izborima otvaraju se u osam, a zatvaraju u 21 čas.

Za predsjednika je izabran kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali. Ako nijedan kandidat ne dobije taj broj glasova održava se drugi krug izbora za 14 dana. U drugom izbornom krugu učestvuju dva kandidata koji su dobili najveći broj glasova.
Za crnogorskog predsjednika, u drugom krugu, izabran je kandidat koji je dobio veći broj glasova. Izbore će pratiti 814 stranih i domaćih posmatrača, saopšteno je iz Državne izborne komisije.

XS
SM
MD
LG