Linkovi

Mekejn kreće u "Službu Americi", Hilari ne odustaje od trke


Republikanski predsednički kandidat Džon Mekejn je počeo predizbornu turneju pod nazivom «Služba Americi», tokom koje namerava da naglasi svoju dugogodišnju vojnu službu.

Mekejn je turneju počeo u Meridienu, u saveznoj državi Misisipi, mjestu u kome je vojni aerodrom dobio ime po njegovom dedi, admiralu američke mornarice. I Mekejnov otactakođe je bio mornarički admiral.

Senator iz Arizone bio je pilot i ratni zarobljenik tokom Vijetnamskog rata. Rekao je okupljenima da su mu otac i deda bili prvi heroji i da je njihov respekt bio jedna od najvećih ambicija u karijeri.

Tokom petodnevne turneje u četiri savezne države Mekejn će obići svoju nekadašnju srednju školu u Arlingtonu u Virdžiniji, «Američku pomorsku akademiju» u Anapolisu i vazduhoplovnu bazu na Floridi gde je obučavan kao pilot pomorskih snaga.

U demokratskom taboru, Hilari Klinton je odbacila apele da okonča svoju predsedničku kampanju, rekavši za Vašington Post da će se boriti sve do konvencije koja će odrediti kandidata stranke u avgustu.

Sledbenici njenog rivala, senatora iz Ilinoja Baraka Obame, tražili su od senatorke da odustane od trke kako bi stranka mogla da se ujedini oko Obame, koji je pobedio u više država i osvojio više delegatskih glasova.

XS
SM
MD
LG