Linkovi

Predsednik Srbije Boris Tadić tvrdi da na Kosovu nema pripadnika MUP-a Srbije


Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio je danas da sve vreme radi na rešavanju problema snabdevanja domova zdravlja i bolnica na Kosovu lekovima iz Srbije jer je to veoma važno pitanje. Istovremeno, Tadić tvrdi da na Kosovu i Metohiji nema pripadnika MUP-a Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da na teritoriji Ko-sova i Metohije nema srpskih policijskih snaga jer bi to bilo kršenje Re-zolucije 1244 Saveta bezbednost UN. Tadć je novinarima u Knez Mihailovoj ulici, gde je prisustvovao početku kampanje liste "Za evropsku Srbiju" rekao da tvrdnje pojedinih predstavnika UNMIK-a da na Kosovu ima pripadnika MUP-a Srbije nisu tačne.

"Na Kosovu i Metohiji žive ljudi koji su pre 1999. godine radili u MUP-u i oni imaju pravo da tamo žive jer su tamo živeli i ranije. Niko ne može da ih isteruje iz njihovih kuća", rekao je Tadić.

Istakao je da bi bilo kakvo funkcionisanje srpskih policijskih snaga na Kosovu predstavljalo kršenje Rezolucije 1244 što bi bilo opasno sa stanovišta odbrane interesa Srbije na Kosovu.

Prema tvrdnjama pripadnika UNMIK-a, u zgradi suda u severnoj Mitrovici 17. marta, kada su uhapšeni Srbi zaposleni u pravosuđu, bilo je i pripadnika srpske policije a prištinski dnevnik "Koha ditore" objavio je informaciju da obaveštajne službe UNMIK-a imaju podatke o desetak kancelarija MUP-a Srbije na Kosovu.

Da podsetimo, juče je istim povodom reagovao i premijer Vojislav Koštunica, koji je ocenio je da su tvrdnje UNMIK-a o ispostavama MUP-a Srbije na Kosovu notorna neistina. On je kazao da bi misija UN na Ko-sovu saopštila gde se nalaze ispostave MUP-a Srbije, ukoliko bi imala saznanja o tome. To je nova, ničim potkrepljena izmišljotina, rekao je Koštunica.

XS
SM
MD
LG